Футбол Україна

Останні новини футболу в Україні та Світі

Серія А. Рома – Болонья 1:3. Сюрпризи Мотти здивували Де Россі

Серія А. 33-й тур

Рим. “Стадіо Олімпіко”

“Рома” – “Болонья” 1:3

Голи: Азмун 56 – Ель Аззузі 14, Зіркзеє 45, Салемакерс 65

Рома“: Свілар, Челік (Карсдорп 52), Манчіні, Льоренте, Анхеліньо (Спінаццола 52), Крістанте (Кошта 85), Паредес, Лоренцо Пеллегріні, Дібала, Ель-Шаараві (Бальданці 72), Абрахам (Азмун 52)

Болонья“: Скорупські, Пош (Де Сільвестрі 80), Лукумі, Беукема, Калафіорі (В. Крістіансен 80), Фройлер, Ебішер, Ель Аззузі (Урбанскі 77), Ндой (Фаббіан 80), Зіркзеє (Кастро 69), Салемакерс

Попередження: Паредес 6, Анхеліньо 13, Лоренцо Пеллегріні 33, Ель-Шаараві 40, Льоренте 63 – Зіркзеє 6, Фройлер 63

І четверте, і п’яте місце у Серії А тепер веде до Ліги Чемпіонів. Проте матч “Рома” – “Болонья” повинен був стати дуже гострим. Адже обидві грають в активний, динамічний, організований та розумний футбол, який приємно дивитися. Крім того, потрібно тікати від “Аталанти” та “Лаціо”, що перемогли в 33-му турі, а ще й можна наздогнати розвалений “Ювентус”.

Гострим матч ще й був через форму команд у лізі. Не найкращу. “Болонья” свої попередні два матчі зіграла внічию 0:0, в останніх п’яти також програла “Інтеру” (0:1) і забила лише на 94-ій хвилині “Емполі” (1:0). “Рома” не дограла матч в Удіне через погане самопочуття Евана Ндіки, до того виграла дербі, але до того зіграла лише 0:0 в Лечче та 2:2 у Флоренції.

Зрозуміло, що важливим гравцем в цьому матчі були Єврокубки. Дві блискучі перемоги “Роми” над “Міланом” принесли ейфорію, від якої Даніеле Де Россі постійно застерігає. А також принесли втому – фізичну та емоційну. Крім того, в четвер вилетів Ромелу Лукаку, і сьогодні вперше у сезоні місце в перших 11-ти отримав дуже довго травмований Теммі Абрахам.

Тьяго Мотта також втратив важливого гравця через травму – капітана Льюїса Фергюсона. Заявляючи, що повністю замінити його, скопіювати його неможливо. І сподіваючись, що його наступник просто зіграє у своєму стилі та проявить свої, власні чесноти. Так і вийшло. Наступником доволі несподівано став Уссама Ель Аззузі і заробив гол та асист.

Також важливу зміну Мотта зробив на вибір. Ріккардо Калафіорі майже весь сезон грав в центрі оборони, але сьогодні повернувся на рідний лівий фланг. І звідти вихованець “Роми” заробив асист. Де Россі перед початком матчу заявив, що його команда готова до сюрпризів від Мотти, але виявилося, що ні. Він також заявляв, що травма Фергюсона надасть “Ромі” перевагу…

В першому таймі “Болонья” виглядала значно ціліснішою та свіжішою командою, ніж “Рома”. Хоча рахунок ударів по воротах був лише 4:5, за володінням м’ячем – практично рівним. Можна сказати, що загалом гра була в’язкою, бойовою, без великої кількості небезпечних моментів, небезпечних рухів, ударів по воротах. Тим не менш, переможець тайму ясно відчувався не лише за рахунком.

“Рома” втратила м’яч біля власного штрафного, Калафіорі був спрямований лівим флангом, навісив, а Ель Аззузі акробатичним ударом високо піднятою ногою замкнув. Наприкінці тайму автор голу віддав врозріз, Зіркзеє продерся з захисником на плечі та пробив Свілара. М’яч до сітки не дійшов, але лінію воріт перетнув. Перший гол Джошуа з 18-го лютого.

Господарі також могли забити, адже гості також втратили м’яч біля власного штрафного майданчика. Але Паредес трохи не влучив в ближній кут. А ще на початку матчу простріл Дібали було замкнуто Ель-Шаараві в правій частині штрафного неточно. Але й гості могли ще забити. Штрафний удар Салемакерса відбила поперечина.

Другий тайм “Рома” почала злістю та тиском. Серією кутових та замін. І те, і те спрацювало. Азмун замкнув навіс головою впритул, Скорупські врятував, витягнув і добивання, лежачи на газоні, але ще одне вже не спромігся. До цього Ель-Шаараві та Паредес потужно пробили здалеку. Скорупські відбив удар першого, а другого на лінії воріт – Пош головою. Пощастило, що не отримав струс мозку.

Втім, “Болонья” прокинулася, відштовхнула гру до центру поля. А потім і забила в чудовій контратаці. Дібала втратив в центрі поля і впав, Зіркзеє в один дотик кинув Салемакерса в прорив, а той підсік над Свіларом.

Потім гра повернулася до воріт гостей, але створити щось у господарів не виходило. Банальні перепасування, банальні закидання до штрафного майданчика. Хоча після 80-ої хвилини Крістанте замикав головою з воротарського. Але не влучив. А після цього Азмун пробив зльоту, Скорупські витягнув, і Пеллегріні примудрився добити неточно.

В лютому “Болонья” переграла в гостях “Лаціо”, в березні – “Аталанту”. До цього зіграла внічию в гостях з “Інтером”, “Міланом” та “Ювентусом”. Вона знає, як грати на виїзді. Вона взагалі знає, як грати. Мотта чудово навчив. Тепер “россоблу” лише у двох очках позаду третього місця “Ювентуса” і в 7-8 попереду п’ятого-шостого. Вони дуже близькі до Ліги Чемпіонів.

“Рома” відстає від них якраз на сім очок, “Аталанта” – на вісім, нехай і обидві мають матч в запасі. Ці двоє разом з “Лаціо” продовжать боротьбу за п’яте місце.

Джерело: ua-football.com