Футбол Україна

Останні новини футболу в Україні та Світі

Кубок Італії. Аталанта – Фіорентина 4:1 (загальний рахунок – 4:2). Контрaтака перемогла оборону

Кубок Італії. Півфінал. Матч-відповідь

Бергамо. “Гевісс Стадіум”

“Аталанта” – “Фіорентина” 4:1 (загальний рахунок – 4:2)

Голи: Коопмейнерс 8, Скамакка 75, Лукман 90+5, Пашалич 90+9 – Кварта 68

Аталанта“: Карнезеккі, Джимсіті, Хієн, Колашинац (Пашалич 69), Дзаппакоста (Міранчук 74), Де Роон, Едерсон (Лукман 69), Руджері, Коопмейнерс, Де Кетеларе, Скамакка

Фіорентина“: П. Терраччьяно, Додо (Кайоде 83), Міленкович, Раньєрі, Бірагі, Мандрагора (Комуццо 83), Бонавентура, Н. Гонсалес, Бельтран (Данкан 60), Куаме (Іконе 83), Белотті (Кварта 55)

Попередження: Колашинац 56, Скамакка 80 – Мандрагора 43, Додо 69

Вилучення: Міленкович 53 (пряма червона)

Головний арбітр: Федеріко Ла Пенна

Вважається, що у двохсторонках на тренуваннях саме перемога оборони над атакою – ознака правильного функціонування команди. Сьогодні в другому таймі після вилучення Ніколи Міленковича гра практично була такою двохсторонкою. І в ній також перемагала оборона. Ще й зрівнявши рахунок в меншості силами центрального захисника. Але зрештою перемогла атака. Точніше – контратака.

“Аталанту” та “Фіорентину” останнім часом навіть звинувачували у зневазі до Серії А в спробах взяти трофей. Адже у лізі виставлялися ослаблені склади. Обидві у півфіналі Кубка та Єврокубків, трофеїв друга не брала з 2001-го року, перша – з 1963-го. Обидві останніми роками програли по два фінали. Причому “фіалки” обидва – минулого сезону. Тож обидві хотіли реванш та трофей.

Вони часто зустрічаються в Кубку останнім часом. Вчетверте за останні шість років. Причому у двох одноматчевих протистояннях перемагала “Фіорентина”, а у двох двоматчевих, разом з нинішнім – “Аталанта”.

В першому матчі “Фіорентина” виносила “Аталанту”, але забила лише одного разу. Тут також почала потужно. Гонсалес та Белотті закручували здалеку. Перший – в центр, а ось другий Карнезеккі, герой першого матчу, відбив в падінні. Проте загальний рахунок зрівнявся вже на восьмій хвилині. Коопмейнерс прорвався в контратаці до центру штрафного і покотив в дальній кут.

В першому таймі гості володіли м’ячем 59 відсотків часу. Але, як часто з ними трапляється, не знали, що з цим робити. А господарі цікаво контратакували. Вже на 16-ій хвилині Скамакка влупив з 18-ти метрів у “дев’ятку”. Щоправда, гол скасували за допомогою ВАР за фол в процесі. Де Кетеларе обігрався зі Скамаккою, прорвався, але покотив трохи неточно. Руджері добивав неточно в іншій атаці.

Другий тайм почався з навісу Дзаппакости та удару вільного Руджері головою. Неточного. Потім Де Кетеларе вивів Скамакку на воротаря, але Міленкович збив його підкатом ззаду. Безсумнівна червона. Після чого і почалася облога воріт Терраччьяно. З 73-ма відсотками володіння м’ячем “Аталантою” в другому таймі, 12:1 за ударами по воротах. Атака проти оборони.

Правду кажучи, виходило у “Богині” дуже мало. Крім жахливих ударів. Більше того – “фіалки” забили. Заробили штрафний, Бірагі навісив, Кварта, що вийшов на заміну, замкнув головою. Лише тоді “Аталанта” почала лютувати, замінювати захисників на атакувальних півзахисників, а опорників на форвардів. І забила. Де Кетеларе скинув, а Скамакка блискуче пробив в падінні ножицями.

Надалі “Фіорентина” випустила третього центрального захисника. Він, Комуццо, заблокував Скамакку за метр від воріт. В іншій атаці удар Лукмана був слабким і в центр. Де Кетеларе прорвався в контратаці до штрафного, але пробив вище. Флорентійці подумали, що вже дісталися додаткового часу і навіть відштовхнули гру, м’яч, ближче до центру поля. І саме тоді пропустили.

Причому вони пропустили з чергових контратак. Скамакка спрямував врозріз Лукмана, а той поклав в кут. Щоправда, арбітр одразу ж свиснув офсайд, але тривала перевірка ВАР скасувала це рішення. А потім вже Лукман, знову в контратаці, віддав врозріз Пашаличу, і той зняв всі питання. Отже, зіграли й заміни господарів – Адемола, Маріо.

“Аталанта” виходить до свого третього фіналу Кубка за шість років. В 2019-му році вона програла “Лаціо”, в 2021-му – “Ювентусу”. Наразі з’явився шанс взяти реванш у останнього. А “Фіорентина”, вже екс-фіналіст, зосередиться на розпачі від невикористаниx моментiв в першому матчі та на півфіналі Ліги Конференцій.

Джерело: ua-football.com