Футбол Україна

Останні новини футболу в Україні та Світі

Бундесліга. Штутгарт дотиснув Баварію, Дортмунд дублем розгромив Аугсбург

“Баварія” і “Боруссія” перед півфіналами Ліги Чемпіонів очікувано зіграли напіврезервними складами в 32-му турі. Реальної мотивації в обох топів не було, адже місця в топ-5 уже давно розподілені. Хіба що “рекордмайстер” хотів би уникнути поразки проти “Штутгарта”, який може потіснити їх із другої позиції.

Але виконати завдання підопічні Томаса Тухеля не змогли. Хоча мюнхенці довго трималися. У першому таймі суперники обмінялися голом Стергіу після класної комбінації (швейцарець удруге за тиждень підсвітив повільність Ноєра в грі на виході) і дешевим пенальті на Гнабрі, реалізованим Кейном. Але 44-й м’яч англійця в сезоні не врятував.

В останні 20 хвилин Себастіан Гьонесс блиснув потрійною заміною, яка принесла першу домашню перемогу над “Баварією” за 14 років. Дауд розігнав обидві фінальні результативні атаки передгольовими передачами, також забили свіжі Чжон Ву Ен і Сілас. 3:1. “Шваби” на два очки відстають від “Баварії”, перед якою в найкращому світлі поставав їхній можливий майбутній тренер.

Водночас Терзич узагалі не збирався втрачати сил, надавши місце в старті лише одному наближеному гравцеві старту – Доніеллу Малену. Свій рідкісний шанс отримали Пападопулос, Морей і Мукоко, дебютував з перших хвилин юний Ветьєн. Але головним героєм у матчі з “Аугсбургом” став Марко Ройс, який проводив передостанній матч за клуб на домашній арені. У Марко 1+2 за матч, дубль оформив Мукоко, а “фуггери” отримали у свої ворота цілих 5 м’ячів.

У паралельних зустрічах 3-тю перемогу поспіль здобув “Вольфсбург”, який таким чином гарантував собі збереження місця в еліті. Вдалий дебют із голами Віммера та Вінда у стартові 10 хвилин пророкували невдачу “Дармштадту”. Водночас пізній гол Флоріана Нойгауса з пенальті дозволив Гладбаху забрати нічию в Бремені. “Вердеру” цього все одно вистачило для того, щоб теж залишитися в Бундеслізі.


Бундесліга. 32-й тур

Штутгарт, Мерседес-Бенц Арена

Штутгарт – Баварія 3:1

Голи: Стергіу 29, Чжон Ву Ен 83, Сілас 90+3 – Кейн 37 (п)

Штутгарт: Нюбель – Стергіу, Антон, Руо (Дауд, 72), Іто – Каразор, Штіллер – Фюріх (Чжон Ву Ен, 72), Левелінг (Сілас, 79) – Гірассі, Ундав (Раймунд, 90)

Баварія: Ноєр – Кімміх (Мазрауї, 64), Даєр (Упамекано, 46), Кім Мін Чже, Девіс – Геррейру (Горецка, 17), Павлович – Шупо-Мотінг, Гнабрі (Сарагоса, 64), Тель (Сане, 72) – Кейн


Дортмунд, Сигнал Ідуна Парк

Боруссія Д – Аугсбург 5:1

Голи: Мукоко 4, 29, Мален 20, Ройс 34, Нмеча 64 – Варгас 32

Боруссія Д: Кобель – Вольф (Озджан, 63), Зюле, Пападопулос, Морей (Шлоттербек, 63), Нмеча (Забітцер, 73), Ветьєн – Мален (Адейємі, 63), Байно-Гіттенс, Ройс (Брандт, 66) – Мукоко

Аугсбург: Коубек – Мбабу, Гауелеу, Удуохай, Педерсен – Бауер (Пфайффер, 67), Маєр (Кемюр, 73), Варгас (Дорш, 67), Брайтхаупт (Енгельс, 77) – Демірович, Тітц (Бельо, 67)


Бремен, Везерштадіон

Вердер – Боруссія М 2:2

Голи: Вольтемаде 45, 65 – Гак 8, Нойгаус 90+1 (п)


Вольфсбург, Фольксваген Арена

Вольфсбург – Дармштадт 3:0

Голи: Віммер 8, Вінд 10, Черни 90+2

Джерело: ua-football.com