Футбол Україна

Останні новини футболу в Україні та Світі

Карта бойових дій в Україні станом на 26 квітня 2024 року | Chas.News

Протягом минулої доби відбулося 114 бойових зіткнення. Загалом, ворог завдав 4 ракетних та 75 авіаційних ударів, здійснив 66 обстрілів з РСЗВ.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 10 атак в районах населених пунктів Кислівка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог провів 20 атак в районах населених пунктів Дружелюбівка Харківської області; Макіївка, Серебрянське лісництво Луганської області; Торське, Терни, Зарічне Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 26 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Новий, Миколаївка, Виїмка, Спірне, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито понад 30 атак в районах населених пунктів Очеретине, Уманське, Невельське, Керамік, Бердичі, та Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка, Водяне Донецької області, де ворог 19 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 2 рази атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби здійснив 3 безуспішні атаки позицій наших військ.

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по двом пунктах управління, восьми районах зосередження особового складу та трьох зенітно-ракетних комплексах противника.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Верховна Рада підтримала створення реєстру постраждалих людей через агресію рф

Протягом минулої доби в Україні відбулося 114 бойових зіткнень, ворог завдав 4 ракетних та 75 авіаційних ударів, здійснив 66 обстрілів з РСЗВ. Оперативна обстановка на Волинському та Поліському напрямках залишається стабільною, без суттєвих змін.

Однак, на Сіверському та Слобожанському напрямках ворог продовжує зберігати військову присутність у пограничних районах і проводити диверсійну діяльність з метою перешкодити перекиданню військ на загрозливі напрямки. Він також збільшує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону. Це свідчить про те, що ворог працює активно, намагаючись зберегти свою позицію та уникнути контрнаступу.

Найбільш активна боротьба залишається на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. За минулу добу на Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 10 атак, тоді як на Лиманському напрямку було проведено 20 атак. На Бахмутському напрямку наші війська відбили 26 атак. Ці цифри свідчать про активну оборону з боку Українських Сил Зброї та намагання ворога прорватися.

Крім того, бойові дії тривають і на Авдіївському напрямку, де нашими захисниками відбито понад 30 атак. На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в різних районах, де ворог намагався прорвати оборону настільки багато разів.

На Херсонському напрямку ворог активно веде атаки з метою вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Це свідчить про те, що ворог не заступається і продовжує намагатися зайняти стратегічно важливі позиції.

Натомість, українські війська продовжують активні дії, завдаючи ворогу втрат у живій силі та техніці. За минулу добу авіація Сил оборони здійснила удари по пунктах управління, районах зосередження особового складу та зенітно-ракетних комплексах противника. Ці акції показують нашу визначеність у боротьбі проти окупантів та нашу здатність завдавати удари там, де це необхідно.

Очевидно, конфлікт на сході України триває, і обидві сторони проявляють активність у своїй стратегії. Ми можемо очікувати подальшого зіткнення та насування нових боїв, оскільки обидві сторони намагаються забезпечити собі стратегічну перевагу. Продовжуючи моніторити ситуацію, ми можемо отримати краще розуміння того, що може виникнути далі та який вплив це матиме на майбутні події в Україні.

Джерело: chas.news