Футбол Україна

Останні новини футболу в Україні та Світі

Понад сотні бойових зіткнень, росіяни тиснуть на Сході: огляд карти бойових дій 4 травня

Варто зазначити, що Росія також намагається вибити українських захисників і на лівобережжі Херсонщини та на Запорізькому напрямку. Однак наступ ворога там не такий інтенсивний.

Дивіться також Харків атакували “Шахедами”, масштаби обстрілу: хронологія 801 дня війни

Яка ситуація на фронті 4 травня

Протягом минулої доби на фронті відбулося 119 бойових зіткнень. Найбільші бої точилися на Авдіївському, Бахмутському та Новопавлівському напрямках.

Росія продовжує обстрілювати Україну

За добу Росія завдала 5 ракетних та 105 авіаційних ударів по нашій країні, здійснила 91 обстріл з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

Уночі окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 13 БпЛА типу Shahed. Усі їх збили сили ППО.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти:

  • Баранівка Сумської області;
  • Борова, Куп’янськ Харківської області;
  • Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області;
  • Спірне, Терни, Ямполівка, Торське, Лиман, Верхньокам’янське, Сіверськ, Івано-Дар’ївка, Диліївка, Нью-Йорк, Вовче, Калинове, Желанне, Веселе, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Комишівка, Карлівка, Богоявленка, Євгенівка, Урожайне, Старомайорське Донецької області;
  • Роботине Запорізької області,
  • Кринки на Херсонщині.

Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Втрати ворога колосальні: успішні операції ЗСУ

Попри все, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам великих втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу та 3 пунктах управління противника. А підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 пункту управління та 2 артилерійським засобам російських загарбників.

За останню добу военна ситуація на сході України залишається напруженою. Окупаційні сили Росії продовжують атакувати українських захисників на різних напрямках, але найбільші бої сталися на Авдіївському, Бахмутському та Новопавлівському напрямках.

Усі ці напрямки є критичними, оскільки контролюють важливі комунікації та можуть вплинути на загальну оборону України. Російські сили не тільки намагаються вибити українських захисників, але і проводять активні диверсійні дії на Куп’янському, Херсонському та інших напрямках, щоб перешкодити перекиданню українських військ на загрозливі напрямки.

Із числом атак, які були відбиті вчора, стає очевидним, що Росія не збирається припиняти свої дії на Україні. Вона продовжує здійснювати ракетні та авіаційні удари, обстрілювати населені пункти та позиції українських військ. Це свідчить про те, що Росія намагається продовжити війну та продемонструвати свою владу над Україною.

Проте, не можна забувати про успішні операції ЗСУ та їх можливі наслідки для окупаційних військ. Втрати Росії в живій силі та в техніці досить великі, що свідчить про виснаження ворога. За допомогою авіації та ракетних військ українські сили оборони вчинили удачні удари по зосередженням особового складу та пунктам управління.

Не зважаючи на те, що бойові дії на сході України тривають уже 801 день, ситуація продовжує бути дуже складною. Українські захисники продовжують відбивати атаки загарбників, проте, постійні обстріли та провокації російських сил не дають можливості для повного перемир’я. Необхідно приділити більше уваги міжнародній підтримці та посилити оборонні позиції України, аби забезпечити мир та безпеку на цих територіях.

Джерело: 24tv.ua