Футбол Україна

Останні новини футболу в Україні та Світі

Українці зможуть залишатися у Німеччині з недійсним паспортом

Надання тимчасового посвідки на проживання не передбачає наявності у громадянина чинного паспорта.

Як передає DW, про це заявив представник берлінського сенату у відповіді на запит видання.

Наголошується, що надання чи продовження українським біженцям тимчасової посвідки на проживання в Німеччині не передбачає неодмінної наявності у них чинного паспорта. Головне, щоб німецька влада мала хоч якусь можливість встановити особистість.

Читайте такожУряди Польщі та Литви можуть допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

Право на перебування в країні та всі пов’язані з цим можливості, наголошує представник сенату, залишаються чинними незалежно від рішення МЗС України тимчасово призупинити надання консульських послуг для українських чоловіків віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном.

Крім того, якщо українське посольство або консульство відмовить громадянину України у видачі або продовженні його паспорта лише на підставі непройденої ним служби в армії, то берлінське земельне управління у справах іноземців (Landesamt für Einwanderung) може видати йому для поїздок за кордон проїзний документ, який замінює паспорт.

  • Не тільки футбол. Усі найважливіші новини в режимі Live у Telegram UA-Football

Щоправда, додає представник сенату, робитиметься це лише у виняткових випадках, оскільки правила перебування іноземців у Німеччині дозволяють імміграційним відомствам видавати німецькі документи, які замінюють документи, особам призовного віку, якщо вони можуть довести наявність для поїздки вагомих причин. Військовий обов’язок сам по собі вважається в Німеччині цілком прийнятним цивільним обов’язком.

“Відповідні платні клопотання про видачу німецького проїзного документа ретельно перевірятимуться і, як правило, відхилятимуться”, – додав він.

Нагадаємо, що 23 квітня ДП “Документ” припинило видачу документів за кордоном “з технічних причин”.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що головним пріоритетом наразі є захист України від знищення. А перебування за кордоном не звільняє громадянина від обов’язків перед Батьківщиною.

У МЗС пояснили, що надання консульських послуг обмежене тимчасово. Його обіцяють відновити відповідно до змін у законодавстві щодо військового обліку.

Джерело: ua-football.com