Футбол Україна

Останні новини футболу в Україні та Світі

Карта бойових дій в Україні станом на 2 травня | Chas.News

Протягом минулої доби відбулося 121 бойове зіткнення. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 14 атак в районах населених пунктів Петропавлівка, Іванівка, Кислівка, Котлярівка, Берестове, Копанки Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку відбито 14 атак, здійснених противником в районах населених пунктів Греківка, Новоєгорівка, Невське та Серебрянського лісництва Луганської області, а також Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 20 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Новий Донецької області.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 39 атак в районах населених пунктів Калинове, Архангельське, Прогрес, Очеретине, Сокіл, Соловйове, Новопокровське, Семенівка, Уманське, Яснобродівка, Нетайлове, Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 2 рази атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснив 9 безуспішних атак на позиції наших військ.

Протягом минулої доби авіація та підрозділи ракетних військ Сил оборони завдали ураження по 1 пункту управління, 1 наземній станції управління БпЛА та по 8 районах зосередження особового складу противника.

Ворог завдав 5 ракетних та 63 авіаційний удари, здійснив 72 обстріли з РСЗВ. Під артилерійським вогнем були понад 120 населених пунктів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Голові Rheinmetall Паппергеру підпалили дачу в Німеччині через допомогу Україні — Bild

Протягом останньої доби на лінії зіткнення в Україні відбулося цілком значна кількість бойових дій, що свідчить про активність сторін конфлікту. Згідно з повідомленням Генштабу ЗСУ, було зафіксовано 121 бойове зіткнення. Це має загалом негативні наслідки для обидвох сторін, оскільки призводить до загибелі людей та пошкодження майна.

Стан оперативної обстановки на окремих напрямках не зазнав значних змін. На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною. Противник зберігає свою військову присутність на Сіверському та Слобожанському напрямках, проводячи диверсійні дії з метою затримання наших військ та перекидання їх на загрозливі напрямки.

Варто відзначити, що українські військові успішно відбили численні атаки противника на різних напрямках. Зокрема, на Куп’янському напрямку було відбито 14 атак, а на Лиманському напрямку — 14 атак. Бахмутський напрямок також не залишався осторонь, і наші воїни відбили 20 атак. На Авдіївському напрямку вдалося відбити навіть 39 атак від противника.

Особливу увагу слід звернути на ситуацію на Херсонському напрямку, де ворог продовжує намагатися вибити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби ворог здійснив 9 безуспішних атак на позиції наших військ на даному напрямку. Це свідчить про значні амбіції противника та його намір продовжувати активні дії.

Разом з тим, були зафіксовані цілком серйозні удари по об’єктах противника. Авіація та підрозділи ракетних військ Сил оборони завдали ураження по 1 пункту управління та 1 наземній станції управління безпілотними літальними апаратами, а також атакували 8 районів зосередження особового складу противника.

Необхідно зазначити, що конфлікт на Донбасі триває вже досить тривалий період часу, і хоча сторони звільняють та окуповують певні території, всі напрямки залишаються під загрозою зіткнень та військових дій. Очікується, що у майбутньому сторони будуть намагатися заспокоїти обстановку та досягти мирного вирішення конфлікту, але важко передбачити, коли саме це станеться та яка буде доля зазначених напрямків.

Джерело: chas.news