Футбол Україна

Останні новини футболу в Україні та Світі

Інтенсивність боїв впала, та ворог просунувся біля Новопокровського: карта бойових дій 7 травня

Детальніше про те, як змінилась ситуація на фронті, де наступає противник, втрати ворога – розповідає 24 Канал з посиланням на ранкове зведення Генштабу Збройних сил України та онлайн-мапу DeepState.

Дивіться також Окупанти втратили ще один Су-34: хронологія 804 дня війни

Де просуваються росіяни

Аналітики DeepState опівночі оновили мапу бойових дій зазначивши, що ворог просунувся біля Новопокровського.

Кількість бойових зіткнень зменшилась

Кількість бойових зіткнень дещо зменшилась: їх було зафіксовано 97, порівняно зі 125, у попередні дні.

За добу російські війська завдали 2 ракетних та 83 авіаційних удару, здійснили 101 обстріл з РСЗВ по позиціях наших військ та селищах.

Під авіаційними ударами були населені пункти Грем’яч Чернігівської області; Олексіївка, Мінакове, Білопілля, Ворожба Сумської області; Золочів, Петроавплівка, Борова Харківської області; Стельмахівка, Білогорівка Луганської області; Андріївка, Дружба, Прогрес, Стара Миколаївка, Калинове, Новоолександрівка, Іванівка, Новоселівка Перша, Сокіл, Вовче, Євгенівка, Новопокровське, Антонівка, Водяне, Урожайне Донецької області та Червоний Маяк і Іванівка на Херсонщині.Під артилерійським вогнем було понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Під артилерійським вогнем було понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У ЗСУ прокоментували ситуацію щодо підриву мосту біля Часового Яру

Ситуація на усіх напрямках

Детальний аналіз ситуації на фронті та рух ворожих сил

Стан фронту на сьогоднішній день залишається напруженим, з густим вогнем та численними конфліктами на різних напрямках. За повідомленнями Генштабу Збройних сил України, російські війська продовжують свої атаки та обстріли, зокрема з використанням авіації та артилерії. Ворог зосереджує свої сили та намагається просунутись у напрямку Новопокровського. Підкріпленню ворожих сил російської армії може бути додатковий стратегічний крок у їхній план інвазії.

Аналіз зменшення кількості бойових зіткнень

За офіційними зведеннями Генштабу ЗСУ, кількість бойових зіткнень відчутно зменшилась у порівнянні з попередніми днями. Замість 125, були зафіксовані лише 97 зіткнень. Ця тенденція може мати свої причини, одна з яких – можливе зосередження важких військових об’єктів або перегрупування ворожих сил. Однак, не варто занадто опускати голову, адже російська агресія не зупиняється.

Активний ворожий артилерійський вогонь та авіаційні удари

Згідно з інформацією, наданою DeepState і Генштабом ЗСУ, було запечатлено 2 ракетні та 83 авіаційних удари. Такі числа свідчать про активну воєнну діяльність російської армії над територією України. Були обстріляні та обстріляються населені пункти різних областей, зокрема Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької та інших. Такі дії призводять до значних руйнувань та людських жертв, що є прикладом жорстокості і безлюдності російської армії.

Зведення по напрямках

  • На Авдіївському напрямку війська продовжують відбивати атаки в районах Новоолександрівки, Новопокровського, Сокіла та інших. Спостерігається активність з боку російських сил, які намагаються прорвати оборону.
  • На Бахмутському напрямку також тривають атаки в районах Білогорівки, Верхньокам’янського та інших населених пунктів. Захисники продовжують відбивати напади та утримувати позиції.
  • На Новопавлівському напрямку ситуація також непроста, захисники стримують ворожий прогін в районах Красногорівки, Парасковіївки, Костянтинівки та інших. За даними зведень, ворог намагався прорвати оборону 15 разів.
  • На Куп’янському напрямку були відбиті 14 атак в районах Синьківки, Піщаного, Берестового та інших населених пунктів.
  • На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 7 атак у районах Невського, Серебрянського лісництва та інших. Лінивність російських військових може свідчити про те, що вони спрямовують свою увагу на інші напрямки.
  • На Оріхівському напрямку було зафіксовано 6 атак на позиції захисників у районах Старомайорського та Роботиного. Це свідчить про активну наступальну діяльність російських сил.
  • У Херсонському напрямку ворог не здаватиметься і намагається вибити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Ворожі атаки замінуванням пройшли безуспішно, втім, не можна виключати подальші спроби прориву.

Загалом, ситуація на фронті є живою та непередбачуваною. Захисники продовжують боротьбу з агресором, втримуютьсь, відбивають атаки та утримують позиції. Однак, російська армія не припиняє свою агресію та намагається зміцнити свої позиції в околицях Новопокровського. Прогнозувати подальший розвиток подій складно, проте відомо, що Україна не здатна поступатися своїй території та готова захищати її до останнього.

Джерело: 24tv.ua