Футбол Україна

Останні новини футболу в Україні та Світі

Серія А. Камбек зрівнює Аталанту з лігочемпіонським місцем, Наполі втрачає перемогу

Серія А. 35-й тур

Салерно. “Стадіо Арекі”

“Салернітана” – “Аталанта” 1:2

Голи: Чауна 18 – Скамакка 57, Коопмейнерс 63

Салернітана“: Фіорільо, Пасалідіс (Пеллегріно 60), Фасіо, Пірола, Самбія (Дзанолі 69), Л. Кулібалі, Башич, Брадарич (Сфайт 77), Чауна, Віньято (Леговські 69), Іквуемесі (Вайссманн 60)

Аталанта“: Карнезеккі, Скальвіні (Руджері 46), Хієн, Де Роон, Хатебур, Едерсон (Коопмейнерс 46), Пашалич, Дзаппакоста, Міранчук (Де Кетеларе 46), Скамакка (Джимсіті 80), Лукман (Туре 83)

Попередження: Пасалідіс 45

Головний арбітр: Ерманно Фелічіані

Втрачати очки в цьому матчі “Аталанті” було абсолютно заборонено. Після нічиїх всіх конкурентів у боротьбі за лігочемпіонську зону – “Ювентуса”, “Болоньї”, “Роми”, “Лаціо”. Проти останньої команди ліги, яка математично вилетіла у попередньому турі, а реально – давно, яка набрала одне очко у попередніх семи турах, два – в 11-ти, три – в 16-ти…

Бергамці зрештою не втратили. Хоча відіграли вкрай непоказно і за такого ставлення до гри і до стартового складу заслуговували на покарання. Вони були покарані, пропустивши першими. Але на початку другого тайму випустили на поле лідерів атаки – Де Кетеларе та Коопмейнерса – і останній зробив обидва голи. А наприкінці пощастило не пропустити.

З іншого боку, висувати претензії якось безглуздо. Доречно було, коли здобула лише одну перемогу та шість очок в семи турах ліги. Але одразу після цього вона здобула вже три перемоги у Серії А поспіль, разом з сьогоднішньою. Одночасно з виходом до фіналу Кубка Італії і боротьбою у Лізі Європи, де в четвер очікує півфінальний матч-відповідь…

В першому таймі фаворит володів м’ячем 73 відсотки часу, за ударами по воротах переміг з рахунком 8:3. Але в площину влучив лише одного разу. Лукман не влучав з лінії штрафного майданчика, Міранчук за підсумками комбінації. Скамакка розвернувся, пробив і влучив в… Міранчука, ще й в офсайді. Лукман замкнув простріл Джанлуки трохи неточно.

А “Салернітана” тим часом забила. Чауна отримав м’яч від Віньято на межі офсайду, прибрав Де Роона та закрутив в дальній нижній кут. А ще одна спроба автора голу проскочила вздовж воріт після рикошету. Другий тайм цей самий Чауна почав ударом здалеку, відбитим Карнезеккі.

Лише потім “Аталанта” прокинулася. Лукман прорвався, але не влучив у ворота з 11-ти метрів. Натомість, влучив Скамакка з п’яти, забивши свій дев’ятий гол у десяти останніх матчах у всіх турнірах. Коопмейнерс закинув ліворуч, а Пашалич прострілив. Незабаром кутовий вибили погано, і Коопмейнерс технічно пробив низом здалеку. Воротар навіть не стрибнув.

Скамакка ще проривався і не влучав у ворота. Але й Вайссманн пробивав, змушуючи Хатебура блокувати животом перед воротами. Карнезеккі радісно плескав його по спині та обіймав. Чауна також прорвався, прибрав Джимсіті, але пробив вище з гострого кута.

“Аталанта” зрівнюється за очками з “Ромою”, що розпочинала тур на п’ятому, лігочемпіонському, місці. До четвертого “Болоньї” чотири очки, до “Ювентуса” – шість. При цьому, порівняно з всіма цими командами, бергамці мають матч в запасі.

===========

Удіне. “Блюенерджі Арена”

“Удінезе” – “Наполі” 1:1

Голи: Саксесс 90+2 – Осімхен 51

Удінезе“: Окойє, Феррейра, Бійол, Т. Крістенсен, Ехізібе (Ебоселе 69), Уолас, Саррага, Х. Камара (Земура 87), Самарджич, Бреннер (Саксесс 53), Лукка (Девіс 54)

Наполі“: Мерет, Ді Лоренцо, Ррахмані, Естігор, Олівера, Лоботка, Ангісса, Каюст (Траоре 73), Політано, Осімхен (Сімеоне 87), Ліндстрем (Нгонг 82)

Головний арбітр: Джанлука Аурельяно

“Наполі” на лігочемпіонські місця вже не претендує. Але на лігоєвропейські – цілком. Перемога в Удіне, там, де забезпечив собі Скудетто рік тому, виводила б на відставання лише в три очки від “Лаціо”. Але й “Удінезе” в першому повному домашньому матчі Фабіо Каннаваро як головного тренера у Серії А очки були потрібні. Власне, були потрібні набагато більше.

Неаполітанці їхали до Удіне з однією перемогою в семи попередніх матчах ліги. Після втраченої перемоги над “Ромою” на 88-ій хвилині, двічі втраченої переваги проти аутсайдера “Фрозіноне”. Після поразки у попередньому гостьовому матчі від аутсайдера “Емполі”. А розпочинав каденцію Франческо Кальцона в лютому 1:1 в Кальярі проти аутсайдера.

Тож чемпіону попереднього сезону важко. Проти аутсайдерів та проти всіх. Та й взагалі він вже думає про літо, про нових гравців та тренерів. А вболівальники протестують, мовчать або ображають гравців. Не підтримують.

Фріуланцям ще важче. Вони почали матч у зоні вильоту. Після трьох матчів поспіль з втраченими результатами через пропущені у доданий час і одразу ж після цього – втраченої перемоги в чисельній більшості. Сьогодні вони хоча б перевернули ситуацію у доданий час. Забили, а не пропустили. Але знову нічия, 18-та у сезоні. А цього мало.

Перший тайм був бойовитим, але зовсім неякісним. Без ударів в площину воріт. Без воріт. З дев’ятьма ударами загалом. Відзначити можна хіба що зовсім непотрібні 72 відсотки володіння м’ячем “Наполі”. Виліт з воріт Окойє, що ледве перервав навіс на Естігора. Трохи неточний кручений удар Самарджича.

Другий тайм був вже якіснішим та цікавішим. Каюст бив в ближній кут – нарешті сейв воротаря. Політано розвинув контратаку, Осімхен легко замкнув навіс головою – і одразу гол. Девіс пробиває низом з 17-ти метрів – Мерет знову відбиває. Окойє знову вилетів з воріт і зняв м’яч з ноги Осімхена. Прямий кутовий Самарджича було відбито Меретом.

В останній стадії матчу “Наполі” міг зняти всі питання. Осімхен якраз завершив контратаку голом. Але з коліном та плечем в офсайді. Удар Осі в ближній кут відбив Окойє, а добивання Нгонга впритул – Бійол животом. Але в результаті навіс, Крістенсен скинув, Саксесс розвернувся і потужно пробив майже впритул. Перший гол цього форварда у сезоні.

Другий 1:1 в Удіне між цими командами поспіль. Але яка ж різниця у відчуттях! “Наполі” пропускає в 16-му матчі поспіль у всіх турнірах, відстає від зони Ліги Європи і хоче вже забути про цей сезон і перейти до літа. А “Удінезе” у двох очках позаду 17-го місця і бореться, додає в характері. Можливо, скоро й переможе. Лише не було б пізно.

Джерело: ua-football.com